Den fælles følelse af jobsøgning

Sund fornuft test, på tidspunktet for den jobsøgning kan sige den hurdle, at de fleste af de selskaber leveres. Beskæftigelse sund fornuft er beregnet til at prøve, om personen har der bør naturligvis vide som medlem af samfundet, er grundlaget for personaleudvælgelse. Hvilke kriterier er, vil den sunde fornuft test til rådighed. Først og fremmest i form af det liv, jeg tror, ​​vi har nogle mener, er, at der ikke er nogen direkte sammenhæng. Hvis hele verden er det stadig i stand til at forstå en selvfølge, nogle gange til forlegenhed årsag ulejligheden. Således at minimum af linjen kan holde selv blev hvilke omstændigheder, vil den viden bør bære bør være iført. Thing kaldes sund fornuft, du måske ting ændres ikke, selv om der ikke foreligger et tab. Kan være, hvis, selskabet som vi ønsker at ansætte personale, som har en måde at det almindelig sund fornuft. Firma side vil have folk til at blive en krig potentiale, vil forsøge at kende den menneskelige billede af personen gennem testen og lignende. Men efter tiltrædelsen bliver, et medlem af selskabet, når de vælger de mennesker, der vil blive tilstedeværelsen sagde også repræsentanter for virksomheden, er det naturligt at den sunde fornuft til basen. Men for at være ansat i den virksomhed, du ønsker, det betyder ikke, at sund fornuft er godt det er, hvis nogen. Hertil kommer, sund fornuft er ikke så forældet, så længe beskæftigelsen er sikkert. Ved at gå til kende lidt efter lidt sund fornuft fra mit daglige liv, vil det være i stand til sin viden mig at forbedre mine evner, fortsætter med at bevæge sig fremad som samfund.

コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です

CAPTCHA